Tradice výroby sýrů na sýrárně v Domašově trvá již několik desetiletí, kdy se původně sýr dělal v dřevěných kolibách. Těm dobám je ale naše současná sýrárna značně vzdálená. V současné době probíhá výroba mléčných výrobků za pomocí moderních technologií značky Milko a DeLaval. Nabízíme poměrně široký sortiment výrobků, z nichž většina nese ocenění regionální potravina, originální produkt Jeseníky.
V průběhu celého roku vyrábíme mléčné výrobky z kravského mléka. Naše výrobky ale nejsou známé jen na Jesenicku. Náš prohřívaný Běla vhodný ke grilování si oblíbil pražský šéfkuchař Vladimír Šmejkal, který jej propaguje a v restauracích, kde provádí svůj dohled, jej zařazuje do jídelníčků. Dostáváme se tak s našim výrobkem do významných restaurací v Šumperku, Velkých Losinách, Malé Morávce, Vidlí, Opavě, Třinci, Frýdštejně, Brně, Vyškově, Písku a spousty restaurací v Praze.
- Více o celém sortimentu se dozvíte v popisu níže
- Nabízíme exkurze